{ "title": "Bebeklerde Tiroid Hormonu Yüksekliği", "image": "https://www.tiroidler.gen.tr/images/Bebeklerde-Tiroid-Hormonu-Yuksekligi-47.jpg", "date": "21.01.2024 22:15:38", "author": "Canan", "article": [ { "article": "Bebeklerde Tiroit Hormonu Yüksekliği, bebeklerde sık görülen rahatsızlıktır. Tiroit bezi yetmezliği anne karnında veya bebek doğduktan sonra hastalık kendisini gösterir. Tiroit hipofiz bezinin ürettiği önemli hormondur. Tiroit ve hipofiz vücut içinde hormonların çalışmasını sağlar. Tiroit bezi boyun ve boyunun arka kısmında bulunur. Vücudun solunum hızı, vücut ısısı, metabolizma ve diğer fonksiyonların düzenli çalışmasını sağlar. Tiroit hormon seviyesi devamlı normalde olması gerekir. Bebekte tiroit hormonun yetersiz olması tiroidin yükselmesine neden olur. Bebek doğduktan sonra ilk aylar tiroit 1.7 ile 9.1 arasında olmalıdır. Tiroidin sürekli yükselmesi sağlık sorunu oluşturur.

Bebeklerde tiroit hormonu yüksekliği ve düşüklüğü hipotiroidi rahatsızlığı olduğunu belirtir. Bebeklerde tiroit yüksekliği doğuştan gelen hastalık olabilir. Tiroit hormonu yüksekliği T4 düşük ise tiroit bezi yetmezliği oluşur. Bu durum çocukta tiroit bezinde iltihap ve boğazda guatr oluşmasına neden olur. Bebekte kalp ve beyin fonksiyonu bozulur.

Bebeklerde tiroit hormonu yüksekliğin belirtileri nelerdir?
Bebeklerde tiroit hormonu yüksekliğin neden olur?
Bebeklerde tiroit hormonu yüksekliğin tedavisi nasıl yapılır?

Bebek 3 yaşın altında ise ilaç kullanımı olmaz. Doğal besinler ve anne sütü ile tiroit hormonun normale geçmesi sağlanır. Bebek 3 yaşında ise ilaç kullanılır. Bebek sürekli doktor kontrolünde olur. Bebeğe uygulanacak ek gıda ile hormon takviyesi yapılır. Bebek için doktor kontrolü ile düzenli beslenme ve fizik egzersiz hareketi yapılır. Bebeğin kilo almasını önleyen gıda tüketimi uygulanır. Bebeğin vücut hareketi sağlanır. Bebeğin tiroit hormonu normal seviyeye gelene kadar ilaç tedavisine ve egzersiz hareketlerine devam edilir.
" } ] }