{ "title": "Tiroid Ameliyatı Sonrası Halsizlik", "image": "https://www.tiroidler.gen.tr/images/Tiroid-Ameliyati-Sonrasi-Halsizlik-19.jpg", "date": "19.01.2024 13:07:01", "author": "ramazan bulut", "article": [ { "article": "Tiroit Ameliyatı Sonrası Halsizlik, vücudun hassas bölgeleri kapsamında yer alan boyu kısmında yer edinen tiroit bezi iç salgı bezi normal işlevinin kaybı durumunda gerçekleştirilen cerrahi operasyon sonrası halsizlik probleminin oluşması durumu birçok nedene bağlıdır. Tiroit bezinin normal yapısının çıkmasıyla birlikte bir insanda yaklaşık 20 gram olarak belirlenen bu doku fonksiyonunu kaybedip yetersiz salgı sağladığında beraberinde kist, tümör ve kanser gibi hastalıkları meydana getirir. Hal böyle olunca ameliyat gerekliliği hususu ön planda tutulur. Ameliyata yönelik tiroit bezi hormon düzeyinin ölçülerek cerrahi müdahalenin yapılması önemlidir.

Aksi halde hormon seviyesinde artış tespit edildiğinde tiroidameliyatı sonrası halsizlik oluşumunun gözlenmesi kaçınılmazdır. Bu hususta ameliyatın başarılı geçmemesi de etken rol oynamaya meyillidir. Öte yandan narkozun etkisiyle vücut direncinin bir süre etkisiz kalması da bitkinliğe yol açar. Bununla birlikte doku hasarının varlığı ve aşırı hareketlilik durumu da bu hastalığın ameliyat edilmesi sonrasında halsiz vücut yapısının oluşmasına zemin hazırlar. Vücudun faaliyetlerini yerine getirmesine yönelik sorun teşkil eden bu rahatsızlığın altında yatan sebepler değişkenlik gösterir. Bu hususta tiroit ameliyatı sonrası ödem, iltihaplanma ve salgı yetersizliğinin oluşması ile halsizlik yüz gösterebilir.

Tiroit Ameliyatı Sonrası Halsizlik Nasıl Geçer?

Sağlığı risk altına alan tiroit rahatsızlığının mevcut olması ameliyata gereksinimin varlığını ortaya koyar. Tedaviye yönelik cerrahi operasyonun gerçekleştirilmesinden sonra halsizlik sorunun ortadan kaldırılması mümkündür. Bu aşamada doktorun belirlediği kontrol günlerinin kaçırılmaması ve ameliyat sonrası muayenenin yapılması halsizliğin altında yatan etkenlerin ortaya çıkarılması açısından önem teşkil eder.

Başarılı tiroidameliyatı sonrası halsizlik belirtisi geçici nitelikte olup birkaç gün içerisinde bu problem ortadan kalkmaktadır. Fakat ameliyatın başarısız geçmesi halinde tiroit alanda ödem oluşması ve enfeksiyona mahal vermesi halsizlik problemini tetikler. Bu sağlık probleminin ortadan kaldırılması adına doktorun önerdiği ilaçların düzenli olarak kullanılması, beslenme koşullarına yönelik yumuşak nitelikli ve sıvı olan besin maddelerinin tüketilmesi, yatak istirahati, aşırı hareketlilikten kaçınılması, spor faaliyetlerinin kısıtlanması ve vitamin değeri yüksek gıdaların vücuda alınması halsizliğin giderilmesi hususunda fayda sağlar.
" } ] }